Káva bez kofeinu

Bezkofeinová káva je zvláště vhodná pro ty, kteří z nějakého důvodu nemohou, nedělá jim dobře, nebo omezují kofein ve večerních hodinách a chtějí si jen užít chuť kávy. Kávy bez kofeinu mají obvykle totiž jemnější chuť, protože při procesu výroby jsou společně s kofeinem redukovány i aromatické složky. Ten, kdo si chce vychutnat zrnkovou kávu bez kofeinu bude asi nejvíce zajímat způsob výroby. Různé metody přípravy jsou odlišně šetrné k charakteristikám kávy i ke zdraví konzumentů.

Nejčastěji se kofein z kávy odstraňuje fyzikálními metodami, existuje jich několik. Odlišný přístup jsou pak šlechtěné nebo přímo geneticky upravené rostliny kávovníku, jejichž boby obsahují minimální nebo téměř žádné množství kofeinu. Následující metody přípravy jsou některé z nich:

Decaf nebo dekofeinovaná káva je káva, ze které byla odstraněna většina kofeinu procesem dekofeinace pomocí rozpouštědla. Poté se zrna opět promyjí vodou a suší.

Swiss Water Process je proces dekofeinace bez použití rozpouštědla. Místo toho se káva oplachuje vodou, aby se odstranila většina kofeinu. Použije se při tom filtr, který zachovává chuť a aroma kávy.

Některé kávy jsou pražené pomocí polosuchého procesu, což znamená, že se zrna neoplachují vodou během zpracování. Tyto kávy obsahují méně kofeinu než běžné kávy.

Ve spotřebě je zhruba každá desátá vypitá káva bezkofeinová. Dopřejte si tedy bez výčitek bezkofeinovou kávu, která byla vyrobena šetrně k přírodě i ke zdraví.

Garance doručení
nepoškozeného zboží
Dárek zdarma
Dárek zdarma
Ke každé objednávce
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR
Doručení do druhého dne
na jakékoliv místo